Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Άλλοι οι πραγματικοί καθαιρετέοι… άλλοι διώκονται..!

Στη Σύνοδο παραπέμπει ο Μητροπολίτης Φλωρίνης τον Αρχιμ. π. Παίσιο Παπαδόπουλο επειδή σταμάτησε το μνημόσυνό του όπως και του Πατρ. Βαρθολομαίου!

http://cdn-pentapostagma.pressidium.com/wp-content/uploads/2016/08/paisios-papadopoulos.jpg


ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΠΑΪΣΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ
Την ανακοίνωση αυτή (δηλαδή το ότι έχει αποστείλει αίτημα δια συνοδικό δικαστήριο) έκανε ο Μητροπολίτης Θεόκλητος κατά την παρουσία του στην Αρχιερατική θεία Λειτουργία που τελέστηκε το πρωί (σήμερα) της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου στον Ιερό ναό Αγίων Πάντων Δροσερού Εορδαίας. Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας δεν θέλησε να σχολιάσει επιπλέον λέγοντας ότι η υπόθεση έχει πια παραπεμφθεί στην Ιερά σύνοδο.


Κι εδώ ο λόγος:





Σχόλιο και απορία ιστολογίου: Έστω ότι υπερέβαλλε ο π. Παΐσιος κόπτοντας το μνημόσυνο και του δικού του Επισκόπου μαζί και με όσων Κοινωνούν με τον Οικουμεν. Πατριάρχη. Ίσως να έπρεπε να περιοριστεί, προς το παρόν, μόνο στην εκκοπή μνημοσύνου του τελευταίου. 
Δεν όφειλε όμως ο Σεβασμιώτατος να του μιλήσει υιικά και να τον ανεχθεί "άχρι καιρού" αφού στα ζητήματα αρχής έχει δίκιο; Ο π. Παΐσιος κι όλοι εμείς πώς ανεχτήκαμε τόσα χρόνια τον Οικουμενισμό του Πατριάρχου (κι όχι μόνον!!!);


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου