Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Παπικός ναός στο ιερό νησί της Πάτμου!



Παπικός ναός στο ιερό νησί της Πάτμου!

Οι ασφυκτικές πιέσεις Βαρθολομαίου μετέπεισαν τον ηγούμενο Κύριλλο
Απομένει η ανταλλαγή επιστολών ποὺ θα οριστικοποιήσουν την παπική παρουσία στο νησί της Αποκάλυψης
Ὡς απλός Καρδινάλιος ποὺ εξυπηρετεί σφόδρα τα συμφέροντα τοῦ Βατικανού φέρεται να λειτουργεί ὁ Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από καλά ενημερωμένη φαναριώτικη πηγή κατάφερε και έπεισε (ίσως και λιγάκι να εκβίασε, υψώνοντας τον τόνο της φωνής του) τον ηγούμενο της ιστορικής Μονής τοῦ Ευαγγελιστή Ιωάννη τοῦ Θεολόγου αρχιμανδρίτη Κύριλλο να παραδώσει στους παπικούς ναό, για να τελούν τα λειτουργικά τους καθήκοντα στο ιερό νησί. Με το φθηνό πρόσχημα δήθεν της αύξησης τοῦ θρησκευτικού τουρισμού, ὁ Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν αποδέχθηκε, από ότι εκ των πραγμάτων διαπιστώνεται, ως τελεσίδικη την πρόσφατη άρνηση τοῦ ηγουμένου και της γεροντίας αλλά και των κατοίκων να παραδώσουν τον ιστορικό ναό τοῦ Αγίου Φωκά, ποὺ βρίσκεται στο λιμάνι, στους παπικούς. Επανήλθε ως λέγεται προσωπικά και ...πίεσε ασφυκτική τον ηγούμενο αρχιμανδρίτη Κύριλλο να συναινέσει ώστε να παραδοθεί έτερος ορθόδοξος ναός... πιθανόν ὁ Ιερός Ναός της Αγίας Ειρήνης.
Οι ίδιες πήγες απὸ το Φανάρι υποστηρίζουν ότι τώρα απομένει μόνο ἡ ανταλλαγή επιστολών ποὺ θ γραφτούν κατά τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να μην εκτεθεί για μία ακόμη φορά ἡ φιλοπαπικὴ οικουμενιστική πολιτική τοῦ Πατριαρχείου. Στις επιστολὲς θα τονίζεται ἡ ανάγκη παγκόσμιας ανάδειξης τοῦ ιερού προσκυνήματος, ἡ αύξηση των προσκυνητών και το οικονομικό και «πνευματικό»(!!!) όφελος ποὺ θα προκύψει για την Πάτμο... Με λίγα λόγια το Φανάρι απλά θα κληθεί να συναινέσει στην πρόταση-απόφαση της ιστορικής Μονής να διαθέσει έναν ορθόδοξο ναό στοὺς παπικούς!
Υπενθυμίζουμε ότι ἡ Πάτμος έχει χαρακτηρισθεί πανευρωπαϊκά ως μοναδικό θρησκευτικό προσκύνημα. Ὁ χαρακτηρισμός αυτὸς κατά πάσα πιθανότητα συνδέεται και με συγκεκριμένα ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία θα διατεθούν για συντήρηση της ιστορικής ιερής Μονής, των Ιερών Καθισμάτων και για την οριστική εξόφληση των χρεών ποὺ προκάλεσαν δύο ατυχείς προηγούμενες διοικήσεις τοῦ μοναστηριού αλλά και την οικονομική ενίσχυση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Οι ίδιες πηγὲς υποστήριζαν ότι βασικό επιδίωξη τοῦ Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, πέραν της υλοποίησης υπόσχεσης ποὺ λέγεται πώς έχει δώσει ὁ ίδιος προσωπικά στον Πάπα αλλά και σε επιστήθιο παπικό φίλο του ποὺ ζει σχεδόν μόνιμα στην Πάτμο, επιθυμεί να μετατρέψει το ιερό νησί σε ένα σημαντικό οικονομικό πόρο τοῦ Πατριαρχείου. Όλες εξάλλου οι ενέργειες και οι αποφάσεις των τελευταίων δύο δεκαετιών αυτόν το στόχο εξυπηρετούσαν.
Το εάν φυσικά επιτευχθεί ὁ στόχος αυτὸς ὁ χρόνος θα το δείξει. Σε ότι αφορά την μετατροπή ορθοδόξου ναού σε παπικό οι ίδιες πηγὲς υποστηρίζουν ότι ενε βέβαιο ότι θα εμποδιστεί απὸ τούς Αποστόλους Ιωάννη Θεολόγο και Θωμά, απὸ τον Όσιο Χριστόδουλο, τούς αγίους Κολλυβάδες αλλά και τον Άγιο γέροντα Ἀμφιλόχιο Μακρή, οι οποίοι προστατεύουν την Πάτμο. Αυτοὶ δεν θα επιτρέψουν να μολυνθεί το ιερό νησί της Αποκάλυψης... από τις «λειτουργικές δεήσεις» αιρετικών παπικών!  

Συντάκτης: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (ΤΕΥΧ. 170) ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015

1 σχόλιο:

  1. Ο Βαρθολομαίος μπορεί να επιθυμεί ότι θέλει, σύμφωνα όμως με το Σύνταγμα, κανείς δεν έχει δικαίωμα να προσβάλλει τον Ιερό χαρακτήρα της νήσου. Οποιοσδήποτε προβεί σε τέτοια ενέργεια διώκεται από το άρθρο 120 του Συντάγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή